Translate

понедељак, 6. октобар 2014.

DNEVNA SOBA - prvi deo



  

     Dnevna soba je najopterećenija prostorija u stanu. Ona je mesto gde se spoljni svet spaja sa vašim ličnim prostorom. To je prostorija gde ukućani provode najviše vremena i gde primamo goste. Zato ona mora da zadovolji različite potrebe ukućana. 
  


     I još nešto, dnevna soba nikada nije dovršena do kraja! Jer, kao što sam već pomenula, ona mora da zadovolji različite potrebe svih ukućana i kako se ukućani menjaju (deca rastu, roditelji menjaju poslove, menjaju se hobiji...) tako i dnevna soba mora da se prilagođava tim potrebama. Zato budite spremni da svoju dnevnu sobu konstantno menjate i prilagođavate.

ŽIVOT U DNEVNOJ SOBI
  Znamo da svaka porodica ima svoje specifične zahteve koji se zasnivaju na njihovim navikama, potrebama i hobijima. Prilikom planiranja prostora potrebno je voditi računa o glavnim i sporednim aktivnostima ukućana, kao i o zajedničkim i pojedinačnim potrebama svakog člana porodice.
   Počnite takvu analizu potreba svoje porodice bez predrasuda. Nemojte samo prepisivati potrebe koje su zajedničke svakoj porodici. Baš te navike koje ima vaša porodica a razlikuju se od svih ostalih čine vas jedinstvenim. I zbog tih različitosti vaša dnevna soba će biti jedinstvena.

         više o fotografijama čitajte na facebook stranici MOJA KUĆA JE NAJLEPŠA
   Prvo sačinite spisak svih delatnosti koje će vaši ukućani obavljati u dnevnoj sobi. Zatim spisak nameštaja koji vam je potreban i prateće opreme. Otprilike ovako:
   Delatnosti – sedenje, razgovaranje, pisanje, čitanje, sviranje, gledanje televizije, učenje, dremanje, šivenje, slikanje, igranje, druženje, spavanje, slušanje muzike, ...
   Nameštaj – garniture za sedenje (dvosed, trosed, ugaona garnitura, kauč...), fotelje, stolovi (središnji klub sto, pomoćni, na rasklapanje, pisaći, stalak za note,...), stolice (niske, taburei, na rasklapanje,...), komode ( za TV, muzičke uređaje, ukrasne predmete, knjige,....), police (otvorene i zatvorene),...
    Prateća oprema – tepisi, prostirke, zavese, lampe, slike, ukrasni detalji, knjige, vaze, jastučići,  pribor za hobije, muzički instrument, pribor za pisanje, telefon, stalak za CD,....
    
Napravite ovakav spisak za svoju porodicu. I sve to što je na spisku morate staviti u svoju dnevnu sobu. Pogledajte crtez svoje dnevne sobe ( u razmeri 1m = 2cm) koji ste napravili na početku. Da li možete svemu što imate na svom spisku naći mesto na svom crtežu?


   Idemo redom, jedno po jedno!

2 коментара: