Translate

недеља, 5. март 2017.

PRIRODA KAO SAVRŠEN DIZAJNER



         Kada planirate uredjenje svog doma ili bar jedne prostorije sigurno ste u potrazi za skladom boja i nijansi. I kada birate nameštaj i detalje, da li zastanete u prodavnici sa dilemom da li će se taj novi detalj slagati sa ostatkom enterijera ili ne?  I kako, uopšte, možete unapred znati da li se boje slažu ili ne? Moj savet je – konsultujte najboljeg dizajnera na svetu!  PRIRODU!
    Da pojasnim – u prirodi je sve u skladu jedno sa drugim. Boje, oblici, dimenzije...sve! Pogledajte nijanse šume u jesen ili raspored boja na dugi ili nijanse sive na komšijskoj mački. Sklad! Čak i obična livada u kasno leto, sa bezbroj boja i nijansi, ne zamara vam oči i mami vas da dugo uživate u tom šarenilu.
   Zato, ako ste prethodne hladne zimske mesece proveli u planiranju renoviranja svog doma ali ste u nedoumici oko palete boja koju želite, okrenite se prirodi. Nadjite cvet koji vam se svidja ili pejzaž čiji kolorit bi voleli u svom domu i iskoristite te boje. Dobro pogledajte odabrani motiv, izdvojite boje koje na njemu vidite i nijanse koje primetite i, eto, dobili ste plan boja koje ćete iskoristiti! 

Probajte ovako...





ili ovako...




I ona dilema pri kupovini biće lako rešiva. Jednostavno, zar ne?


                                                                                
  

2 коментара:

  1. Одговори
    1. Hvala Nado! Ako iskoristiš ovaj moj savet volela bih da vidim i inspiraciju i rezultat! Pozdrav!
      P.S. ovaj savet se može iskoristiti i u drugim situacijama kada je potrebno "slagati" boje (odevanje, slikarstvo, ukrašavanje...)

      Избриши