Translate

субота, 25. новембар 2017.

MOJA KUĆA JE NAJLEPŠA



         Verovatno ste već iz činjenice da ovaj tekst nosi ovo ime zaključili  da neće biti uobičajan. I u pravu ste! Ovo nije tekst o enterijeru ali jeste o uredjenju.
   Ako čitate moje tekstove o enterijeru shvatili ste da je najvažniji uslov koji dobar enterijer treba da ispuni, zadovoljstvo ljudi koji u njemu žive. I ovo je doba godine kada se ta ideja zajedničke porodične sreće najjače oseća. Jer, kada počnete da spremate i prostor i trpezu za drage osobe onda se vaš dom pretvara u toplu, mirišljavu i ušuškanu oazu. A to ne može bez ljubavi! I to je najlepša dobrodošlica svakome ko, tih dana, predje vaš prag. I kada se svaka prostorija ispuni ljudima, kada se iz svakog ugla čuje kucanje čašama, smeh i šagor, kada počnete da otvarate prozore jer je postalo toplo i zadimljeno, shvatite da nije važno da li imate nov nameštaj i da li je svako jastuče na svom mestu. Jer, dom ne čine stvari već ljudi. I ona „sitna“ uredjenja oko postavljanja stola, biranja stoljnjaka, servisa za ručavanje, salveta i escajga su deo iskazivanja ljubavi i dobrodošlice. To je način da domaćini kažu „drago nam je što ste s nama“. A to je, valjda, najvažnije!


   Ovo nije tekst o enterijeru, već o uredjenju. Uredjenju života punog ljubavi, topline i dobrodošlice. A takav dom je najlepši! Oduvek!

1 коментар: