Translate

субота, 16. август 2014.

IMATE STAN! I ŠTA SAD?






     U opremanju enterijera I proizvodnji elemenata za enterijer ( kao sto je nameštaj, tkanine, pločice, tapete) postoji važeći trend, koji su “nametnuli” najveći proizvođači iz ove oblasti. Te trendove, naravno, slede najpoznatiji dizajneri, primenjuju ih u svom radu I tako trend postane opšte prihvaćen!
   Ali nećemo ovde govoriti o velikim dizajnerima! Oni znaju svoj posao! I dobri su u tome!
    Hajde da pričamo o običnim ljudima , našim prijateljima I poznanicima. O onima koji su, konačno, kupili svoj prvi stan, koji su se uselili u nasleđeni stan u staroj zgradi na kraju tihe ulice….
Znate o kome govorim?
   Imate stan! I šta sad? Problemi počinju! Imate puno stvari, a malo “kvadrata”, ili nemate ni jedan komad nameštaja I ne znate odakle da počnete? Da li da pominjem stilove, boju, uklapanje, ukuse I potrebe svih ukućana?
   Samo polako! Za sve, pa I za uredjenje stana, postoji  redosled! Ništa ne može I ne treba raditi preko reda.
   Prvo, morate da shvatite jedno – NE MOŽETE u svoj stan (bez obzira na veličinu) staviti SVE što vam se sviđa! Zapamtite ovo! Znam da ste videli dosta lepih stanova svojih prijatelja I pomislili: “Ovo je lepo! Sviđa mi se! I ja bih ovako!” Videli ste fotografije lepo uredjenih stanova u časopisima I neki su vam se baš svideli.
Nema potrebe  da pominjem razne komade nameštaja I detalje koje ste videli u prodavnicama nameštaja, galerijama, sajmovima…

Probajte ovako – pronadjite slike stanova koji vam se sviđaju. 

Različitih stilova, različitog kolorita, sa različitim detaljima. Onda počnite igru “OVO NE” tako što ćete odbacivati jednu po jednu sliku. U ovo morate uključiti I članove svoje porodice koji ce živeti u tom stanu.
Nešto se neće sviđati vašim ukućanima, neka rešenja vam neće odgovarati zbog  navika I potreba vaše porodice, neka će biti ista kao kod vaše kume, pa ne želite da kopirate….
    Ostala je jedna fotografija! Ili dve, svejedno! To je napredak! Sada imate osnovu. Znate šta hoćete I ka čemu težite.
    Ali odakle krenuti?

Нема коментара:

Постави коментар