Translate

среда, 20. август 2014.

SREĆNI NASLEDNICI






     Nasledili ste stan! Konačno imate svoje parče raja i svoje gnezdo. To je verovatno, jedan od najsrećnijih dana u životu. Nekoliko dana je trajalo doba neizmerne sreće, a onda ste stavili ključ u bravu, otključali svoj stan i shvatili da toliko toga treba uraditi, da bi stan izgledao onako kako želite.
   


    Najčešće, naslednici stana naslede i sav nameštaj i pokućstvo koje se zateklo u stanu. Prva ideja, koja svima padne na pamet, je da sve izbace, potpuno isprazne stan i  počnu iz početka. To jeste najlakše, ali ne mora biti i najbolje rešenje.
   
   Stari stanovi mogu biti prava riznica. Dobro pogledajte svaku sitnicu i detalj koji (sada) posedujete! Neki komadi nameštaja mogu  biti antikviteti i vrlo vredni. Odaberite one komade nameštaja i dekoracije koji vama imaju emotivnu vrednost. 

Nemojte bacati stari sat ili sliku bez obzira što nemaju (novčanu) vrednost, ako vas oni podsećaju na detinjstvo ili neku dragu osobu. Nekim predmetima možete promeniti namenu i nastaviti da ih koristite.
  


   Takođe, dobro razmislite da li treba da bacite belu tehniku koja postoji u stanu. Iz dva razloga: prvo, iz finansijskih – ako sve funkcioniše, ne morate žuriti da potrošite novac (kog je uvek manje nego što nam treba) na stvari koje nisu neophodne.  Svakako će te se sresti sa troškovima, koji su neodložni i za koje morate imati novac odmah. Drugo, bela tehnika proizvedena pre 15 godina je kvalitetnija  i dugotrajnija od svega što možete da kupite danas, bez obzira koliko to platite. I  može da se popravi! Svaki pošten majstor će vam
reći da današnja tehnika traje tačno onoliko godina koliko važi fabrička garancija.
    Kada ste sve dobro „probrali“ i razmislili o svakom detalju, možete da ostatak stvari razdelite, poklonite ili bacite.
    Sada je stan (skoro) prazan i tek sada počinje pravi posao…











Нема коментара:

Постави коментар