Translate

петак, 25. децембар 2015.

PRED NOVU GODINU



           Biću iskrena – počela sam da pišem tekst o zavesama. I jedan o tapetama. Ali od početka decembra kada se pojavila  novogodišnja rasveta na ulicama, od kada su izlozi dekorisani pahuljama i jelkama i naravno, od kada je na TV-u počela da se „vrti“ Coca-Cola reklama sa Deda Mrazom, Nova godina je tema od koje ne mogu da pobegnem. I svakoj drugoj temi, u decembru, nema mesta!
    Toj predprazničnoj atmosferi doprineli su i razni časopisi sa svojim tekstovima na temu Nove godine. Pronašla sam mnogo različitih i zanimljivih ideja o prazničnom uredjenju enterijera. Ali većina njih se odnosi na velike prostore, velike budžete i zahteva mnogo vremena.
  Zato ću pokušati da vam pokažem nekoliko primera koji ne iziskuju ni jedan od gore pomenutih kriterijuma.
   Prvo bih želela da naglasim jednu činjenicu – bez obzira što je simbol novogodišnjih praznika crvena boja (u kombinaciji sa zelenom i belom) vi možete koristiti boju koju želite. Izaberite boju koju volite ili koja se slaže uz boje u enterijeru.



   Ako u kući imate staklene vaze, velike čaše ili tegle, stare akvarijume, iskoristite ih za izradu jedinstvenih prazničnih ukrasa. U staklenu posudu stavite ukrasne kugle za jelku, grane jele, raznobojne perlice, šarene bombone. Ukrasite trakom i postavite na različitim mestima u kući.

    

    Veće šarene kugle za jelku zavežite na ukrasne trake i koristite kao dekoraciju na zavesama, 


prozorima... 


ili vratima!
     Iste ove kugle na ukrasnim trakama iskoristite za ukrašavanje trpezarije. Na luster iznad stola pričvrstite nekoliko manjih grana jele ( na mojoj pijaci nekoliko manjih grana se prodaje za 150-200 din). Trake sa kuglama zakačite za luster. 


I uživajte sa svojim gostima!
     Ako imate malo vremena koje želite da podelite sa svojom decom, probajte da zajednički napravite jednostavne ukrase. Potrebno vam je nekoliko šišarki, raznobojne perlice i lepak. Samo pogledajte sliku – jednostavno je!


     Već znate da ja verujem da vaša kuća treba da liči na vas. Zato verujem da i vaša novogodišnja jelka treba da liči na vas. Važno je da stavite zvezdu!  Evo jednog predloga....



Uživajte dok ulepšavate vaš dom!
    

Нема коментара:

Постави коментар