Translate

уторак, 27. фебруар 2018.

TAPETE I MALO MAŠTE!



      Da li ponekad imate potrebu da nešto izmenite u svom domu? Da li vas ispuni neki nemir ili „neizdrž“ i znate da ćete se smiriti tek kada promenite raspored nameštaja, ili boju zidova ili staru komodu? Ali onda shvatite da sve to zahteva mnogo vremena a vi želite promenu – odmah!
    Zato morate naći neki manji projekat koji će biti brz i lak ali će zadovoljiti i vašu želju  za promenom. Evo jednog predloga – iskoristite samolepljive tapete!
    Ove tapete mogu se naći u knjižarama i prodavnicama boja i lakova. Postoje tapete za staklo ( vitraž tapete) koje su poluprovidne i propuštaju svetlo i tapete za ostale površine. I jedne i druge postoje  u dve širine 45 i 55 cm i kupuju se na metar.


 Naravno, ima ih u različitim bojama i dezenima. ( Ja sam kupila tapete sa dezenom belog mermera, širine 55 cm i cena za 1m je bila 267 din). Kada nadjete odgovarajuće tapete, dajte mašti na volju i iznenadićete se rezultatom!

Osvežite oštećene površine nameštaja
  Ako imate staru komodu, toaletni ili radni sto koji ima oštećenu gornju površinu možete ih osvežiti i obnoviti koristeći tapete. Odaberite samolepljivu tapetu zanimljivog dezena i prelepite oštećene površine. Time ćete sakriti oštećenja i dobiti novi, zanimljiv komad nameštaja.


  
Sličnu taktiku možete primeniti i ako želite da osvežite fioke na komodama. 


Morate priznati da može biti zanimljivo iznenadjenje kada otvorite fioku stare komode a njene stranice zasijaju novim sjajem!

Nove „stare“ police
   U kupatilu često imamo otvorene police za smeštanje neophodnih sitnica. I najlakši način da unesete vedrinu u svoje kupatilo je da „ledja“ police presvučete veselim dezenom.


  Kad ste već ušli u kupatilo opremljeni rolnom samolepljive tapete, makazama i metrom onda da uradimo još nešto! Ako vam mašina za vaš ili sušenje nije najnovija pokušajte da joj udahnete novi život i novi izgled. Ovako...



Umesto slike na zidu
  Sigurno ste primetili da se tapete (obične, ne samolepljive) koje se danas mogu naći na trežištu imaju predivne dezene i vrlo su kvalitetne izrade. Ako je vama ili vašim prijateljima ostao komad neke lepe tapete možete ih zategnuti preko drvenog rama i dobiti zanimljiv ukras. Nekoliko takvih ukrasa različitih dimenzija grupišite i okačite na zid. I eto, divnog detalja!



    

Ako vam bude trebala pomoć, savet ili ideja, pišite mi!

Нема коментара:

Постави коментар